Vila

Som sagt har La Venza fått vila nu några dagar, därför har jag inte mycket att komma med ridmässigt. Hon har vilat sedan fredag och får vila imorgon också troligtvis. 5 vilodagar alltså!

Det är viktigt för hästarna att få en vilovecka lite då och då! Nu var det La Venzas tur! För att hästarna ska kunna muskla sig och orka samt tycka träningen är rolig ska man se till att hästen får välförtjänta vilor. Varje vecka får La Venza 1-2 vilodagar samt lugnare dagar.

Ganska roligt att se hur andra lägger upp träningarna för sin häst då allt är så himla olika och inviduellt. Vissa kanske kan rida dressyr på banan varje dag och ridas ut någon dag då och då medans La Venza behöver mycket variering. Tycker inte det är något fel om man rider på banan varje dag, bara man varierar sin ridning och att hästen tycker det är roligt. Finns väldigt mycket att variera mellan, en dag kanske man rider skänkelvikningar på diagonalen när man kanske har markarbete någon annan dag.

Tror många förknippar "rida på banan" med att det är tråkigt arbete men då måste jag sticka in i en kommentar att det inte alls behöver vara så. La Venza blir lätt surig om hon fått arbeta för mycket på volten eftersom hon gillar att lunka i skogen och lugna dagar.

Tex rider jag aldrig mer än två gånger i rad på volten oftast men nu när vintern kommer ikapp blir det genast svårare med egentligen allt (hoppning, rida ut i halkan och att aktivera de på rätt sätt)

Kommer ihåg i mars/april i år då man inte änns kunde rida ut pga snöhalkan och det slaskiga.

Februari 2010- träning årsta runsten

Komentera här!♥

Kommentera inlägget här, skulle bli jätte glad!♥ :

Ditt ursnygga namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (det är bara jag som ser den)

Din fina blogg:

Din kommentar här , Tack:

Trackback